Wanneer zijn producten zichtbaar op de webshop?

Gemaakt door NextChapter Support, Gewijzigd op Wed, 06 Mar 2024 om 04:03 PM op NextChapter Support

Over dit artikel

In dit artikel lichten we de mogelijke redenen toe waarom een product niet zichtbaar is op je webshop. 


Introductie

Het kan voorkomen dat je producten mist op je webshop die je wel in je NextChapter backoffice ziet staan. Er zijn in NextChapter een aantal vereisten voordat een product zichtbaar is op je webshop.


Controleren van het product

Je product bestaat in de NextChapter backoffice, maar je ziet deze niet terug in je shop. Er kunnen hiervoor verschillende redenen zijn:


1. Is je product gekoppeld aan een geldig merk?

  • Een product moet gekoppeld zijn aan een merk om zichtbaar te zijn op je webshop. Als dit niet het geval is zal je product niet op je webshop verschijnen.
  • Controleer ook of het merk waaraan het product is gekoppeld actief is en niet is verwijderd. 
  • Zorg er voor dat het merk niet dubbel bestaat en dat het product aan het juiste merk is gekoppeld. Soms kan het voorkomen dat je per ongeluk een merk twee keer hebt aangemaakt en er één hebt verwijderd. In dat geval kan het product nog steeds gekoppeld zijn aan het verwijderde merk en is dit dus de reden dat deze niet zichtbaar is op je webshop.


2. Is het product gekoppeld aan een geldige categorie?

Afhankelijk van hoe jouw bedrijf ervoor heeft gekozen om producten aan categorieën te koppelen, kun je een aantal checks uitvoeren. Hiermee kun je controleren of de producten zich in een geldige categorie bevinden. 

  • Controleer of de categorie waarin je het product verwacht actief is en bestaat.
  • Als je de categorieën handmatig vult, controleer dan of het product bestaat bij de gekoppelde producten in de desbetreffende categorie.
    Als je dit hebt gedaan op basis van een eigenschap, controleer dan of de eigenschapswaarde bestaat, of de waarde niet dubbel is (op dezelfde manier als bij de controle van het merk) en of de waarde ook is ingeschakeld in de categorie.
  • Als je producten aan een categorie koppelt via een product collectie, controleer dan of het product in deze product collectie staat.


3. Heeft het product voorraad?

  • In de meeste gevallen is het zo dat alleen producten met voorraad verkocht mogen worden. Als een product geen voorraad heeft, zal het ook niet zichtbaar zijn in je shop.


Let op: Als jullie werken met een assortiment dat altijd wordt getoond, ongeacht de voorraad, dan is dit uiteraard niet van toepassing.


Staat alles correct in NextChapter maar het product is nog steeds niet zichtbaar? Neem contact met ons op via support@nextchapter-ecommerce.com

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren