Kunnen afbeeldingen ook geïmporteerd worden?

Gemaakt door NextChapter Support, Gewijzigd op Fri, 02 Feb 2024 om 03:20 PM op NextChapter Support

Over dit artikel

In dit artikel lees je over een snelle en geautomatiseerde manier van productafbeeldingen toevoegen in PIM en op je webshop.

Introductie

Productafbeeldingen zijn natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van je productinformatie. Je kunt productafbeeldingen in PIM handmatig toevoegen. Als je veel afbeeldingen of producten hebt kan dat een tijdrovende klus zijn. Naast het handmatige manier is er ook een snellere en geautomatiseerde manier om productafbeeldingen toe te voegen in PIM, via importproces vanaf een sFTP server. In dit artikel lees je hoe dit werkt en eventuele verdere uitleg.

Hoe werkt het?

Het basis principe is dat de bestanden van de afbeeldingen op een sFTP server geplaatst worden en NextChapter die bestanden geautomatiseerd importeert en plaatst bij de producten in PIM.

Voor de integratie hebben we eerst een sFTP nodig. Dit kan een FTP zijn die NextChapter verzorgt of een eigen sFTP locatie die jullie zelf hebben.

Op deze sFTP hebben we een locatie waar de afbeeldingen geüpload kunnen worden. Dit is de folder "Images". Bij het dubbelklikken op deze folder zie je nog twee andere mapjes, 'Processed' en 'xml'. In 'Processed' worden de verwerkte afbeeldingen geplaatst. In 'xml' staat de XML die PIM inleest.

De 'Images' folder is voor jullie relevant, daar plaatsen jullie de afbeeldingen in.

We spreken altijd van te voren af hoe de afbeeldingen moeten heten. PIM moet namelijk een uniek ID hebben van een product. Vaak is dit de EAN of het Artikelnummer. Om de volgordes te bepalen van de afbeeldingen zetten kunnen jullie extensie met een nummer achter het product ID zetten, zoals een 'underscore'. De afbeeldingen zien er dan zo uit:

EAN_10 -> Dit is de eerste afbeelding

EAN_20 -> Dit is de tweede afbeelding

EAN_30 -> Dit is de derde afbeelding

Dit proces draait op een of meerdere afgesproken tijden. Na deze momenten zijn de afbeeldingen zichtbaar in PIM. Mochten er nog afbeeldingen ontbreken die je wel geüpload hebt, controleer dan even de 'Images' folder op de FTP. De afbeeldingen die hier nog staan konden niet geüpload worden, dat komt dan door een typefout in de EAN.

Hoe implementeer ik dit?

Mocht je hier nog geen gebruik van maken kan je contact opnemen met je projectmanager of accountmanager. Zij kunnen je verder alles vertellen en de afspraken met jullie maken.