Hoe werkt de functionaliteit Retour voormeldingen?

Gemaakt door NextChapter Support, Gewijzigd op Wed, 13 Mar 2024 om 12:29 PM op NextChapter Support

Over dit artikel

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de retour voormeldingen functionaliteit kun instellen voor jouw shop (als je deze feature hebt afgenomen en in jouw shop is geïmplementeerd). 


Introductie

De functionaliteit Retour voormeldingen heeft als doel om inzichtelijk te krijgen hoeveel retouren jouw kant op komen de komende tijd. Dit doe je door de klant te verplichten/stimuleren hun retour online aan te melden, voordat ze het retourpakket opsturen. Zo weet jij welke producten er retour komen, wanneer ongeveer en het volume.

Een retour voormelding is dus géén echte retour, maar een vooraanmelding door de koper.


Hoe het werkt

Heb je deze functionaliteit afgenomen? Dan werkt het als volgt:

   

  • Klanten loggen in met hun ordernummer, postcode en huisnummer (een account is dus niet nodig, want niet alle klanten hebben een online account)
  • De klant ziet alle artikelen uit deze bestelling. Ze vinken aan welke artikelen ze retour willen sturen.
  • In de volgende stap geef je de reden van retour op. Dit zijn de redenen die jullie in het backoffice hebben aangemaakt. Heb je nog geen redenen aangemaakt, dan kun je ze toevoegen bij Instellingen > Retourredenen.
  • Je kunt ook instructies bij het retourmelden toevoegen. Deze beheer je als webshop zelf bij Content > Site Specifieke Content > type: Retour voormelding.
  • Na het bevestigen van de retour wordt er een e-mail naar de klant verstuurd. Deze e-mail beheer je, net als andere e-mailteksten, bij Content > Site Content > E-mailteksten.
  • In het backoffice bij Order Management komt er een tab bij: Retourmeldingen. Hierin zie je alle retourmeldingen en hiermee heb je dus een goed overzicht van de retouren die eraan komen.
  • Zodra een product daadwerkelijk retour geboekt wordt (via jullie bestaande retourproces) wijzigt de status van de retourmelding automatisch naar Afgerond.
  • Ook in een orderkaart in Order Management is een tabje Retourmeldingen bijgekomen (voor het tabje retouren).


Als het goed is kun je nu zelf deze functionaliteit instellen op jouw webshop. Mocht je toch ergens niet uitkomen, stel dan je concrete vraag aan support@nextchapter-ecommerce.com.



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren